Web Tasarım Fiyatları

Web Tasarım Fiyatları

İyi bir firma, çok daha iyi bir web sitesinin olmasını arzu etmektedir. Gün geçtikçe yazılımlar güncellenmekte ve yeni özellikler ortaya çıkmaktadır. Web tasarımı da meşakkatli bir iş olduğundan, fiyatları değişkenlik göstermektedir. Web sitesine ne kadar çok özellik dahil edilirse web tasarım fiyatları da o kadar yükselecektir.
Basit Web Siteleri

Bu siteler genellikle bilgi amaçlı sitelerdir. Hazır olarak da satılan bu web sitelerinin tasarımı da pek uğraştırmadığından 600 – 700 TL gibi rakamlara yapılabilmektedir. Kullanıcılar sadece domain ve hosting satın alarak template bir site de oluşturabilmektedir. Çok yüksek maliyetlere sebp olmayan bu sitelerin her yıl yenileme için ödemeleri yapılmaktadır. Yapılan site artık kişiye aittir ve süresini uzatabildiği gibi, durdurabilmektedir. 
E Ticaret Siteleri

Web tasarım fiyatları bu sitelerde oldukça yüksektir. En basit e ticaret sitesi 2500 TL gibi rakamlardan başlamaktadır. İçeriğinde çok fazla fotoğraf, grafik, içerik ve ürün barındıran bu sitelerin tasarımı uzun sürmektedir. Bu nedenle web tasarımcılar bu tarz siteler için yüksek fiyatlar biçmektedir. Domain ve hosting için ödenen rakamların dışındaki tutar, tamamen web tasarımcının emeğinin karşılığıdır.
Şirket Siteleri

Her şirket, prestijini yükseltmek ister. Bu nedenle web sitesi de bir şirketin kimliğini oluşturmaktadır. Web tasarım fiyatları bu tür sitelerde çok büyük değişkenlik göstermektedir. Sitenin internet üzerinden satış mı yapacağı, sadece bilgi amaçlı mı olacağı ya da abonelik sistemi ile mi çalışacağı fiyat konusunda önemli bir noktadır.